Jak w Facebook usuń stronę

Sieci społecznościowe – to świetna okazja, aby komunikować się z ludźmi na całym świecie online. Tak wiele znaleźć swoje przeznaczenie, mają przydatne kontakty, nie tracą starych znajomych. Jednak nie wszyscy korzystają z wcześniej utworzonego konta w internecie, i wtedy istotne może stać się następne pytanie: jak w Facebook usunąć stronę? Być może twoje życie diametralnie się zmieniła i wymaga przejrzeć wszystkie swoje znajomości. Rozwiązać tę sytuację można, po dokonaniu określonych czynności. Bardziej szczegółowe informacje o tym poniżej.

Jak na Facebook usuń stronę

Aby całkowicie usunąć swoją stronę na Facebooku, trzeba będzie nie tylko dezaktywować swoje konto na stronie (usuń dane z możliwością odzyskiwania), zetrzeć na zawsze. Jeszcze trzeba będzie usunąć zainstalowane aplikacje sieci społecznej na innych urządzeniach (np. smartfony, tablety). Działania te dadzą ci możliwość mieć pewność i odepnij absolutnie wszystkie swoje dane i zdjęcia z sieci społecznej. Jak to zrobić, zobacz szczegółowe instrukcje, które są opisane poniżej.

Na zawsze odejść z Facebook

Aby dowiedzieć się, jak w Facebook usunąć stronę na zawsze, skorzystaj z poniższych krok po kroku działania. Algorytm ten usunie konto osobiste bez możliwości odzyskać dane. Przy tym całkowicie znikną wszystkie twoje zdjęcia, kontakty, komentarze, pozostawione gdzieś.

Usuwanie strony w Facebook na zawsze

  1. Otwórz natychmiast usunąć profil na portalu «Facebook»: http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account.
  2. Tutaj pojawi się okno o nazwie «Usuń moje konto». Zostaniesz natychmiast poinformowany o tym, że wraz ze skasowaniem profilu, użytkownik nie będzie otrzymywać żadnych informacji z serwisu, a także odzyskać dane.
  3. Przyjmując ostateczną decyzję, kliknij przycisk «Usuń moje konto».
  4. Wyskoczy okienko z wymaganiami wprowadzić hasło, pod którym wchodziły w profil i kod na wprowadzone przez formularze zdjęciu.
  5. Wykonując powyższe czynności, nie naciskając żadnych przycisków, na przykład, «Podziel się». W ciągu 14 dni wsparcie «Facebook» wymaże na zawsze twój profil.

Usunąć konto z telefonu

Usuwanie profilu w sieci społecznościowej jest możliwe za pomocą smartfona. Do tego konieczne jest, aby program «Facebook» było zainstalowanych na telefonie. Możliwe, usunąć wszystkie dane na zawsze u ciebie i się nie uda, ale można na początku przynajmniej prostu wyłączyć stronę. To będzie dla was dodatkowym sposobem, aby szybko ukryć wszystkie informacje o sobie. Tak więc, jak w Facebook usunąć swoją stronę za pomocą telefonu:

Usuwanie konta Facebook z telefonu

  1. Otwórz aplikację «Facebook» na smartfonie.
  2. Na dole po prawej stronie widać trzy poziome paski, kliknij na nich i dostać się w małe menu.
  3. Tutaj poniżej wybierz «Ustawienia», a następnie «Ustawienia konta».
  4. W otwartym oknie wybierz «Bezpieczeństwo».
  5. Na samym dole pojawi się napis z nazwą «Konto», kliknij na nią i profil jest wyłączony.

Jak zamknąć stronę na Facebook

Jako alternatywę, aby w pełni nie prać swoje zdjęcie profilowe, po prostu ukrywanie dostęp do swoich danych tylko osobom, z którymi nie chcesz rozmawiać. Do tego będzie musiał dokonać pewnych zmian w ustawieniach prywatności. Takie pytanie nie jest niczym niezwykłym dla twórców serwisu Facebook, więc są starannie opracowane ten element. Więc zapoznać się dalej z instrukcjami krok po kroku, jak w Facebook nie usunąć stronę, a po prostu ją zamknąć:

Jak zamknąć stronę na Facebook

  1. W prawym górnym rogu strony, kliknij mały trójkąt, i wyskoczy menu, wybierz «Ustawienia».
  2. Kliknij na sekcję «Prywatność». Tutaj przeczytaj punkt po punkcie wszystkie pytania i dostosowuj się do nich dostosować. Na przykład napis «Dostępne dla wszystkich» oznacza, że profil osobisty jest dostępny dla wszystkich użytkowników Facebooka. Zmień status na «Tylko ja» i twoje dane nie zobaczy nikt. W ten sposób można odłączać swój profil z sieci, ale wszystkie dane są zapisywane (po prostu nikt ich nie widzi) i od razu będą wznowione, jak tylko odzyskasz status. Jedyne, pozostaną dane ogólne o tobie: imię i nazwisko, przynależność do płci, miejsca pracy, nauki.

Wideo jak usunąć się z Facebook

Jeśli powyższe instrukcje zostały dla was w jakichś momentach niezrozumiałe lub nie możesz znaleźć potrzebne dodatkowe informacje, obejrzyj samouczek wideo. Tutaj wyraźnie widać, jak w Facebook może usunąć stronę na kilka sposobów: pełnej czyszczeniem swoich danych z sieci lub przez wyłączenie i czasowego wyłączania profilu.

Usuwanie konta

Dezaktywacja i usuwanie w Facebook