Afrykańskie czarne mydło

Afrykańskie czarne mydło już w ciągu wielu wieków używany jako prawdziwy eliksir piękna dla skóry twarzy i ciała. Przede wszystkim, jego wartość polega na tym, że jest to w pełni naturalny produkt, który ma wiele zalet. To naturalny środek głęboko oczyszcza skórę i rozjaśnia ją. Ponadto, nie powoduje podrażnień nawet w przypadku, jeśli twoja skóra jest bardzo wrażliwa.

Oryginalne afrykańskie czarne mydło wytwarzane ręcznie z afrykańskich roślin metodami tradycyjnymi. W skład tego mydła wchodzą wyłącznie naturalne składniki, takie jak skórki z bananów, palm popiół, strąki kakaowca, aloe vera, olej z orzechów karite i olej kokosowy, wyciąg z bzu, miód, czerwone drzewo sandałowe, olej palmowy, a także roślinne gliceryna.

W tym produkcie zawiera dużą ilość składników odżywczych. Ponadto, afrykańskie czarne mydło – jedyne na świecie mydło, która w swoim składzie ma zasady. Zapach mydła nadają wchodzące w jego skład ekstrakty z owoców cytrusowych.

Afrykańskie czarne mydło

Afrykańskie czarne mydło jest w różnych odmianach, ich wiadomo ponad sto. Kolor mydła i technologia jego produkcji zmienia się w zależności od regionu, w którym została wykonana. W kontakcie z wodą na mydło powstaje delikatny, kremowy mus, który jest w stanie zmyć nawet hydrofobową kosmetyki.

Afrykańskie czarne mydło

Składniki wchodzące w skład mydła

•Babka. W подорожнике zawiera ogromną ilość witamin A i E, które przyczyniają się do odnowy skóry, poprawia jej strukturę i nawilżają ją. Również witamina A stymuluje produkcję kolagenu, a wchodzi w skład babki alantoina, wspomaga wzrost nowych komórek skóry.

Afrykańskie czarne mydło

•Kakao w proszku. Ten składnik wzmacnia i regeneruje skórę i zwalcza szkodliwe działanie wolnych rodników.

Afrykańskie czarne mydło

•Masło shea. Nazywany również karite, on już nie sto lat stosowany jako balsam. Masło shea zawiera witaminy A i E, które nazywane są witaminą młodości, używanych w anty-wiekowej kosmetykach. Chroni skórę przed fotostarzeniem, nawilża i poprawia jej elastyczność, a także wygładza zmarszczki. Zaleca się używać podczas wyprysk, zapalenie skóry, łuszczyca, a także dla lepszego gojenia blizn, owrzodzeń i ran.

Afrykańskie czarne mydło

•Olej palmowy. W skład tego oleju wchodzi ogromna ilość przeciwutleniaczy i witaminy E w dwóch formach: tocotrienol i tokoferol. Zapewnia odnowę komórek, a także jest stosowany w leczeniu trądziku.

•Olej kokosowy. Olej ten jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych, które wzmacniają barierę lipidową skóry, i głęboko nawilżają skórę. Składnik ten wspomaga gojenie uszkodzeń skóry, a także walczy z suchością skóry i jej wiekiem zmiany. Ponadto, ma właściwości antybakteryjne i oczyszczające właściwości i skutecznie usuwa makijaż i inne zabrudzenia.

Afrykańskie czarne mydło

Główne zalety

•Wchodzące w skład mydła w przeciwutleniacze, które chronią skórę przed szkodliwym działaniem na niej wolnych rodników, które często są główną przyczyną starzenia się skóry, a także pojawienia się na niej zmarszczki.

•Mydło głęboko nawilża skórę, tonizuje i zmiękcza ją, a także wyrównuje koloryt skóry, eliminując skórę przed podrażnienia, zapalenia, a nawet od przebarwień.

•Leczy duża liczba chorób skóry. Zalecany dla skóry, ponieważ ma zdolność do kontrolowania pojawienie się zaskórników i trądziku, a także usuwać nadmiar tłuszczu.

•Ma przeciwgrzybicze i antybakteryjne właściwości i doskonale nadaje się do głębokiego oczyszczania porów.

•Złuszcza martwe komórki skóry i stymuluje pojawienie się nowych.

•Doskonale zastępuje tonik i mleczko, a także миццелярную wodę. Można użyć to uniwersalne mydło zamiast wszystkich swoich kosmetyków, bo ono może na 100% nawilżać i odżywiać skórę.

Afrykańskie czarne mydło

Korzystanie z

To mydło jest dość miękkie, szybko pęcznieje i wchłania wodę. Więc do użytku należy odciąć kawałek czarnego mydła, a resztę przechowywać w ciemnym miejscu, w razie potrzeby, odcinając się od niego po kawałku. To mydło świetnie się pieni, nie ściągając skórę, a to znaczy, że doskonale nadaje się do codziennego oczyszczania i mycia twarzy. Nanieść mydło na twarz, lekko spienić go, pozostawiając na skórze na kilka minut, po czym spłukać.

Afrykańskie czarne mydło

Również z tego mydła można wyprodukować mydło w płynie. W tym celu należy odciąć kawałek i moczyć w gorącej wodzie, aby całkowicie zniknął. W rezultacie uda płyn ciemno-brązowy kolor, który będzie można wykorzystać nawet zamiast szamponu.

Afrykańskie czarne mydło

Również z tego mydła można wykonać maskę do twarzy głębokiego oczyszczania. Do tego należy dodać trochę wody i przesuszeniem to mydło, po czym dodaj do niego dwie-trzy krople ulubionego olejku eterycznego, a także полложки oleju bazowego, który najbardziej pasuje do twojego typu skóry. Otrzymaną maskę grubą warstwę należy nałożyć na skórę twarzy i szyi i potrzymać pół godziny, po czym zmyć letnią wodą. Efekt tej maski będzie po prostu niesamowite.

Afrykańskie czarne mydło